Over ons

Al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw is Klop gespecialiseerd bouwer van klavecimbels en orgels. In deze tijd kreeg de oude muziek opnieuw de aandacht. Het ontbrak toen onder meer aan originele instrumenten. Echte klavecimbels en orgels met de klank van vroeger. Gerrit Klop zag de uitdaging en vanaf 1966 heeft hij zich dan ook ontwikkeld tot een professionele bouwer van toetsinstrumenten van voor 1800.

Internationaal begrip
De naam Klop is internationaal een begrip geworden. Synoniem voor vakmanschap en duurzaamheid. Betrouwbaarheid, authentieke klankkleur, duurzaamheid en technische perfectie zijn hierbij een belangrijke drijfveer. Deze traditie wordt sinds 1995 voortgezet door zoon Henk Klop, samen met een tiental gemotiveerde medewerkers. Vanaf 2014 werkt de derde generatie, (klein)zoon Niels ook mee in het bedrijf.

Ongehoorde techniek
Evenals vele instrumentmakers in de Gouden Eeuw bouwen wij zowel orgels als klavecimbels. Op het eerste gezicht totaal verschillende instrumenten. Toch zijn deze instrumenten nauw aan elkaar verwant qua vereiste klankvoorstelling, speelaard en nauwkeurige houtbewerking technieken.

Wij bouwen onze klavecimbels en orgels naar historische voorbeelden. Toch is er nog veel ruimte voor uw persoonlijke inbreng. Zowel bij de keuze van het voorbeeldinstrument als bij de uiterlijke vormgeving en decoratie.

Dit jaar vieren wij ons 50 jarig bestaan. Volgens ons beperkt kwaliteit zich niet tot klank en afwerking alleen. Kwaliteit betekent ook langdurig betrouwbaar functioneren. Wat ons betreft: vakmanschap tot in detail.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klop Orgels background image